Full produksjon igjen

DSC_0212

Foto: Olav Skjegstad

Produksjonen ved Møretank på Rekdal er nå i gang igjen med nye drivere. Dagsproduksjonen er på rundt 15 tanker.

Når vi kommer inn i lokalene til Møretank, er det musikk til arbeidet og full aktivitet. Veteranen Dag Nakken lager deler til en spesialtank, Kristian Hanssen er opptatt med sveising. Thomas Marken holder på med testing. Men hvor er Sigmund Rekdal?

– Han er på ferie i Frankrike, får vi forklart. Det var Sigmund Rekdal som etablerte og bygde opp Møretank. I tøff konkurranse med andre produsenter av varmtvannstanker klarte den lille bedriften på Rekdal seg godt. Både pris og kvalitet stemte, avstandsulempene var der, men ikke uoverkommelige.

Da Sigmund Rekdal ble pensjonist tidligere i år, så det litt usikkert ut for framtida for bedriften. Det var ingen i familien til å ta over, men Sigmund hadde et klart mål at bedriften skulle drives videre.

Nye krefter

Det var her de nye eierne kom inn. Elektrikeren Thomas Marken (29) tok over som daglig leder, med seg hadde han rørlegger Kristian Hanssen (31) og Dag Nakken (51) som har jobbet i flere tiår ved Møretank. Sindre Gjelsten Bøe er med på eiersida.

Thomas, Kristian og Dag jobber i bedriften, Sigmund Rekdal er med som veileder i startfasen. Disse har også sterke felles interesser på fritida. Da er det fotball som gjelder, og denne fredagen var stemningen ekstra god.

– Vi slo Meek 13–4 på Rekdal stadion torsdag. De har spillere som er enda eldre enn oss, smiler Dag Nakken, som fremdeles er aktiv på banen etter passerte 50. De tre karene bor i nærområdet, og vet å verdsette dette. Kristian har tidligere jobbet ved Aker-verftet i Philadelphia, og synes det var lærerikt. Borte bra, heime best, mener de tre.

Konkurranse

Før var det mange produsenter av varmtvannstanker i Norge. Nå er det bare noen få igjen. Møretank satser på leveranser til industrien og privatmarkedet gjennom rørleggerfirma.

– Vi er en liten bedrift, dermed kan vi også være fleksible og tilpasse oss spesielle behov som kundene måtte ha. Akkurat nå er vi i gang med 40 spesialtanker til et firma i Ålesund, forteller Thomas Marken til Romsdals Budstikke.

De leverer også tanker til skipsindustrien, og har utviklet spesielt sterke festanordninger for dette markedet.

– Vi kom i gang med produksjonen for tre uker siden. Vi måtte vente litt på stålet, men alt produksjonsutstyr sto klart til å startes opp. Vi regner ed å produsere 2000 tanker i året nå til å begynne med, men dette kan utvides, forteller Thomas Marken.

Produktfiler

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.